Bouwfase

Na de constructie van het stalen casco is eind april aangevangen met achtereenvolgens het stralen v/g staal, het aanbrengen van de coating en het plamuren. Daarnaast is men in het interieur begonnen met isoleren, buizen aanleggen, en het neerzetten van de basis constructie (wanden, vloeren etc.)

 

Half april; het casco is gereed, en de Arlinde mocht even in de Roemeense voorjaarszon voordat het stralen start.

Mei: plamuren, schuren, plamuren en nog eens schuren, de railing is aangebracht, men is gestart met (dubbel) isoleren, buizen aanleggen en het plaatsen  van interieurdelen.

In juni hebben we de werf wederom bezocht. Nu gaan de vorderingen enorm snel; het hele interieur staat er al in, de machinekamer begint te vullen met hardware, de elektriciens zijn druk bezig met de bedrading en installatie's, en tussen de werkzaamheden door in men druk met lakken en schuren. Belangrijk: al het lakwerk in dit stadium heeft als functie voldoende dikte op te bouwen, en dit is absoluut nog niet het eindresultaat !

Juni/Juli: het verfsysteem van de romp is vrijwel gereed, de basiskleur van het stuurhuis is aangebracht, de vloer in de salon en het stuurhuis is gedeeltelijk al zichtbaar, de badkamer krijgt al echt vorm, de technische installatie's gaan nu heel snel, en dit alles heeft als resultaat dat de Arlinde op maandag 17 juli te water gaat !